Suroviny:
4 velké brambory, 4 vejce, 1/2 l smetany, 9 deka sýra, sůl, koření
Příprava:
Brambory uvaříme a necháme vystydnout. Poté je nakrájíme na kolečka a vajíčka rozkverláme ve smetaně. Klademe brambory ve vrstvách do vymaštěné nádoby, každou vrstvu posypeme strouhaným sýrem, osolíme, okořeníme podle libosti a zalijeme smetanou s vajíčky. Pečeme v troubě asi půl hodiny.
Koření dává tomuto pokrmu velké tvůrčí možnosti. Pokud nechceme být zas tak úplnými vegetariány, jako autorka receptu, lze jednotlivé vrstvy zpestřit plátky uzeniny.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |