Suroviny: 2 menší květáky, 2 vejce, 10 dg hladké mouky, 1 dl mléka, 5 dg tvrdého sýra, olej na smažení, sůl
Květáky očistíme, rozpůlíme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody a necháme okapat. Z vajec, mléka, mouky, strouhaného sýra a špetky soli připravíme hladké těstíčko. Poloměkký květák v těstíčku namáčíme a klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme po všech stranách do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo pažitkou. Vhodnou přílohou je zeleninový, hlávkový nebo rajčatový salát.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |