podle Jana Spáleného
Vytři železňák voňavým špekem a navrstvi několik pater syrových, na plátky nakrájených brambor mezi patra stejného množství hrubě nakrájené cibule. Každou vrstvu brambor zvlášť osol, opepři čerstvě mletým černým pepřem a zasyp hrstkou zelené pažitky nebo řeřichy. Vrchol takto vzniklého pánského dortu oblož hrubými řízky z nepříliš tučné vepřové krkovice a zalej půllitrem tučné smetany. Přiklop těžkou poklicí, vlož do trouby či remosky a vydrž do vydušení nadbytečné vláhy. Poté odstraň poklici a lahůdky ošlehni prudkým žárem.
K farářovu úspornému masíčku podej zeleninové saláty všeho druhu a dvanáctistupňového velkopopovického kozla.
Farářovo úsporné masíčko se užívá podle zásady: Čím víc, tím víc, tím líp.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |