Co potřebujeme : 2 plátky anglické slaniny, 1/2 římského salátu, 2 lžíce strouhaného parmazánu
Krutony: 1 lžíce olivového oleje, 2 krajíčky (1 cm silné) bílé veky
Dresink: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce majolky, 1 lžíce nastrouhaného parmazánu, 1–1/2 lžičky bílého vinného octa, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička sardelové pasty, 1 stroužek rozetřeného česneku, 1/4 lžičky pepře a Worcestershire omáčky
Postup přípravy: Krajíčky veky potřeme olejem. Nakrájíme na 1 cm čtverečky – rozložíme na pečící plech a pečeme při teplotě 180 °C asi 15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
Dresink: v misce rozšleháme olej, majolku, sýr, ocet, hořčici, sardelovou pastu, česnek, pepř a Worcestershire omáčku. Na pánvičce opečeme anglickou slaninu do křupava (asi 4 minuty). Necháme vychladnout, potom rozdrobíme. Salát natrháme na kousky, přidáme slaninu, parmazán, krutony a dresink – vše dobře promícháme.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |