Jarní pochoutka z tradičních surovin
Suroviny: 2 kg nových brambor, 250 g kukuřice, 400 g uzené slaniny, kmín, sůl, petrželová nať, 2 cibule
Postup přípravy: Brambory oloupeme od tenké slupky, umyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, opražíme, přidáme brambory, osolíme, přidáme kmín (asi 1 lžíci), trošku podlejeme vodou a za občasného míchání dusíme do měkka. Pokud by brambory obsahovaly ještě vodu, je třeba ji úplně vydusit. K měkkým bramborám přidáme sekanou nať a kukuřici.
Promícháme a podáváme horké s chlazeným kysaným mlékem, acidofilním mlékem nebo kefírem.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |