Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  06.06.2006 22:44

Několik rad, jak si vylepšit večery grilováním

Grilovací marináda I.

Ingredience: šťáva z 1/2 citronu, 3 lžičky oleje, 1 lžička kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky papriky, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, čerstvě mletý pepř  

 

Grilovací marináda II.  

Ingredience: šťáva z jednoho citronu, 4 lžičky oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička šalvěje, 2 lžičky papriky, trocha pepře, 2–3 stroužky česneku (utřeného)  

 

Postup přípravy je u obou marinád shodný a jednoduchý. Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během pečení maso obracíme a potíráme marinádou.  

Grilovací omáčka

Ingredience: 1–2 lžíce plnotučné hořčice, sojová omáčka, grilovací a další koření podle chuti, případně česnek a trochu vody 

 

Vše smícháme v hustou "kašičku" a maso naložíme. Lze také v této "kašičce" maso péci nebo potírat při grilování.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.