Grilovací marináda I.
Ingredience: šťáva z 1/2 citronu, 3 lžičky oleje, 1 lžička kečupu, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky papriky, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, čerstvě mletý pepř
Grilovací marináda II.
Ingredience: šťáva z jednoho citronu, 4 lžičky oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička tymiánu, 1 lžička šalvěje, 2 lžičky papriky, trocha pepře, 2–3 stroužky česneku (utřeného)
Postup přípravy je u obou marinád shodný a jednoduchý. Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni. Během pečení maso obracíme a potíráme marinádou.
Grilovací omáčka
Ingredience: 1–2 lžíce plnotučné hořčice, sojová omáčka, grilovací a další koření podle chuti, případně česnek a trochu vody
Vše smícháme v hustou "kašičku" a maso naložíme. Lze také v této "kašičce" maso péci nebo potírat při grilování.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |