Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  04.07.2006 20:45
Španělská studená polévka Gazpacho k ochlazení v letním žáru

1/2 menší okurky, 1/2 menší zelené papriky, očištěné od semínek a pokrájené na kousky, 500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných, 1/2 nahrubo nasekané cibule, 2–3 rozetřené stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1–2 lžíce citronové šťávy nebo citronového džusu 2 lžíce rajského protlaku, 4,5 dl rajské šťávy, sůl, pepř

Při podávání: pokrájená zelená paprika, kroužky cibule osmažené, kostičky chleba

Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajský protlak a umixujte vše do hladka. Můžete rovněž rajčata nakrájet nadrobno a cibuli jemně nastrouhat a pak oboje umixovat s česnekem, olejem, citronovou šťávou a rajským protlakem. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajskou šťávu a znovu vše promíchejte. Osolte a opepřete polévku dle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit, nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chutě spojily. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky a podávejte s přílohami hostům.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.