1/2 menší okurky, 1/2 menší zelené papriky, očištěné od semínek a pokrájené na kousky, 500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných, 1/2 nahrubo nasekané cibule, 2–3 rozetřené stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1–2 lžíce citronové šťávy nebo citronového džusu 2 lžíce rajského protlaku, 4,5 dl rajské šťávy, sůl, pepř
Při podávání: pokrájená zelená paprika, kroužky cibule osmažené, kostičky chleba
Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou šťávu a rajský protlak a umixujte vše do hladka. Můžete rovněž rajčata nakrájet nadrobno a cibuli jemně nastrouhat a pak oboje umixovat s česnekem, olejem, citronovou šťávou a rajským protlakem. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajskou šťávu a znovu vše promíchejte. Osolte a opepřete polévku dle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit, nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chutě spojily. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky a podávejte s přílohami hostům.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |