Suroviny
600 g malých salátových brambor, 4 vepřové řízky (po 100 g), 1 lžíce koření na gyros, 4 lžíce oleje, 2 žluté paprikové lusky, 1 svazek naťových cibulek (asi 200 g), 2 středně velká rajčata, sůl, černý pepř, 150 g česnekové zakysané smetany, čerstvý tymián na ozdobení, 1 stroužek česneku
Postup přípravy
Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy.
Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje orestujeme asi pět minut dozlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a asi 3 minuty podusíme. Pak vložíme rajčata a necháme prohřát 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem.
Na pánev ke gyrosu přidáme brambory a na povrchu polijeme česnekovou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvým tymiánem.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |