Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  04.08.2006 15:24

Kořeněný gyros – vzpomínka na dovolenou

Suroviny

600 g malých salátových brambor, 4 vepřové řízky (po 100 g), 1 lžíce koření na gyros, 4 lžíce oleje, 2 žluté paprikové lusky, 1 svazek naťových cibulek (asi 200 g), 2 středně velká rajčata, sůl, černý pepř, 150 g česnekové zakysané smetany, čerstvý tymián na ozdobení, 1 stroužek česneku

Postup přípravy

Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy.

Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje orestujeme asi pět minut dozlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a asi 3 minuty podusíme. Pak vložíme rajčata a necháme prohřát 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem.

Na pánev ke gyrosu přidáme brambory a na povrchu polijeme česnekovou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvým tymiánem.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.