Potřebujeme:
300 g hovězí kližky, 200 g uzené krkovičky, 50 g slaniny, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, vývar z kostí, pepř, sůl.
Postup:
Slaninu vyškvaříme a necháme na ni zesklovatět cibuli, přidáme pokrájený česnek a na kostky nakrájenou kližku. Krkovičku vykostíme a kosti dáme vařit. Uzené maso pokrájíme na menší kousky, přidáme k hovězímu, osmahneme, přidáme papriku, ještě krátce osmahneme a za občasného podlévání dusíme do měkka. Šťávu doplníme vývarem z kostí, podle chuti osolíme a opepříme.
Guláš lze zahustit moukou nebo volebními sliby. Podává se s chlebem, proklamacemi, hudbou a letáky. Můžeme přidat lampiónky, propisky či sklenky slivovice. Guláš lze rovněž potravinářskými barvivy zabarvit podle stranické chuti. Zejména u některých stran se však v zájmu zdraví voličů doporučuje barvu raději nepoužít.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |