600 g vepřové kýty, 4 tenké plátky šunky, 40 g hladké mouky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 100 g strouhanky na obalení, 4 olomoucké tvarůžky, olej nebo 100% tuk na smažení, půlka citronu, mletý pepř, sůl
Maso rozkrojíme na čtyři větší řízky. Rozklepeme je do šířky, posolíme, popepříme. Poklademe plátky šunky, přidáme tyčinku olomouckých tvarůžků, maso přehneme na půlku, okraje sklepneme paličkou, aby náplň při úpravě nevypadla. Připravené řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách do červena. Osmažené řízky pokapeme citronovou šťávou.
1 listové těsto, 100 g syrového bílého zelí, 100 g šunkového salámu, 300 g mletého masa, 100 g žampionů, cibule, 2 vejce, pepř, sůl a vejce na potření, trocha strouhanky
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí a osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme nakrouhané zelí, nakrájený salám a žampiony. Necháme dusit, až zelí zesklovatí, pak přidáme rozšlehaná vajíčka a necháme zapéci. Listové těsto rozdělíme na čtyři díly, které rozválíme na pláty. Posypeme strouhankou, naplníme prochladlou směsí, těsto přehneme přes sebe, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v rozpálené troubě.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |