Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  08.05.2007 13:48

Velikonoční svátky jsou za námi a my se můžeme těšit již na letní dovolenou, proto dnes něco lehčího bezmasého:

Alpské makaróny

500 g brambor, 250 g těstovinových kolínek větší velikosti, 250 g nastrouhaného vyzrálého sýra, 1 dl smetany, 0,5 dl mléka, 2 velké cibule, 1–2 stroužky česneku, máslo na vymazání formy, sůl, trochu hladké mouky, máslo

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky – tak velké, aby se uvařily dohromady s kolínky. V mírně osolené vodě obojí zároveň uvaříme do stadia "al dente". Předehřejeme troubu na 160° C a vymažeme máslem zapékací formu.

Uvařené brambory a kolínka necháme dobře odkapat, smícháme se sýrem a rozložíme do formy. Svaříme smetanu s mlékem a zalijeme náplň. Formu vložíme do trouby a zapékáme 10 minut, až se roztaví sýr. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka a nasekáme česnek. Obojí krátce osmahneme na másle, zaprášíme trochou mouky a poté rozprostřeme na směs v pekáčku. Je to dobré podávat s jablečným moštem.

A ještě moučník:

Banánové lívanečky

2 banány, 2 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, tvaroh a zavařenina na zdobení, olej na smažení, citrónová kůra, sůl.

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme banán jemně rozmačkaný vidličkou, špetku soli, prášek do pečiva a mouku s trochou ustrouhané kůry. Vše zpracujeme na hustší těsto.

Větší lžící z těsta vykrajujeme kulaté lívanečky a v rozpáleném tuku je smažíme dozlatova. Ozdobíme je tvarohem a zavařeninou. Dobrou chuť!

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.