Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  07.08.2007 21:27

Jelikož je v létě teplo a není chuť na těžké jídlo, máme tipy na něco lehčího:

Celerový salát s kuřecím masem

Suroviny

  • 5–6 plátků celeru (aby nezhnědly ponoříme je hned do octové vody)
  • 6 žampionů
  • 2 ks kuřecích prsíček (již tepelně zpracovaných)
  • 1 okurka

Na zálivku:

  • křen, citrónová šťáva, majonéza, sůl, cukr, worcester

Na ozdobení talíře:

  • polníček nebo zelený salát

Postup přípravy:

Celer nastrouháme na nudličky. Oloupané žampióny nakrájíme na plátky, kuřecí maso na nudličky a smícháme. Zalijeme křenovou omáčkou.

Příprava křenové omáčky:

Smícháme majonézu, nastrouhaný křen, citrónové šťávy, sůl, cukr a worcesteru. Pak celý talíř vyložíme salátem nebo polníčkem a do jeho středu dáme vychlazenou celerovou směs.

Salát z celeru a jablek

Suroviny

  • 2 větší oloupaná jablka
  • 1 větší celer
  • 80 g vlašských ořechů
  • 50 g rozinek
  • 1 citrón
  • majonéza
  • hlávkový salát
  • mandarinka
  • hroznové víno
  • sůl a pepř

Postup přípravy:

Jablka nakrájíme na tenké měsíčky, přidáme nakrájený syrový celer, rozinky, vlašské ořechy a promícháme. Z majonézy, citrónové šťávy, soli a pepře připravíme zálivku. Misku vyložíme opraným salátem, na něho položíme jablka promíchaná s celerem a se zálivkou z majonézy. Ozdobíme růžicí z mandarinky a hroznovým vínem. Podáváme vychlazené s libovolným pečivem.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.