Letos roste opravdu hodně hub, tak co zkusit třeba:
Houbové fleky (houbofleky)
Ingredience:
400 g fleku, 400 g hub, 50 g másla, 100 g slaniny, parmazán (tvrdý sýr), sůl, pepř
Příprava:
Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme 25 g másla, nakrájené houby a pečeme na mírném ohni asi 30 minut.
Potom přidáme fleky, předem uvařené v osolené vodě, zbytek másla, přisolíme, opepříme a vmícháme strouhaný sýr.
Houbovec naší babičky
Ingredience:
400g čerstvých hub nebo 2 hrsti sušených, 7 rohlíků, 1/4 l mléka, 2 lžíce krupice, 6 stroužků česneku - prolisovat, 3 vejce, 2 nadrobno pokrájené cibule, špetka majoránky, sůl, pepř, 2 lžíce sádla
Příprava: Čerstvé houby pokrájíme na kostičky a podusíme, sušené krátce povaříme ve vodě. Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem. Jakmile vznikne z rohlíků kaše, přidáme všechny ostatní ingredience - kromě sádla. Sádlo rozpustíme v zapékací míse, nalijeme na něj houbovou směs a pečeme v předehřáté troubě cca 25 min.
Ještě lepší chuti docílíme, pokud do houbové směsi přidáme na kostičky pokrájené uzené maso.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |