Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  06.11.2007 21:26

 

Blíží se zima, tak něco hutnějšího pro zahřátí.
 
Boršč na velký smaltovaný hrnec
Ingredience:
2 a1/4 litru vody
60 dkg hovězí žebro s kostí
40dkg uzené vepřový bůček
10dkg špek pod cibuli + máslo
50dkg červená řepa
40dkg cibule
25 dkg čerstvé zelí
2 rajská jablíčka
10 dkg petržel, kořen
15dkg celer
7 dkg mrkev
a opravdu malá špetka mleté papriky,
¼ l smetany , řídká jíška a ocet na dokyselení, cukr na doslazení.
Příprava:
Stranou spaříme nakrájené zelí (krátce povaříme a scedíme).
Dále stranou roztopíme nadrobno pokrájený špek, přidáme máslo a necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na nudličky (různých velikostí) nakrájenou červenou řepu a dusíme s přídavkem vody a octa (dusí se poměrně dlouho).
Maso povaříme v osolené vodě asi 30-40 minut, vyndáme, vykostíme, nakrájíme na kousky a vrátíme do hrnce. Přidáme zelí, udušenou řepu, ostatní zeleninu nakrájenou na drobné kousky. Vaříme zvolna, až zelenina a maso jsou měkké.
Na závěr přidáme do polévky na špičku nože červenou práškovou papriku. Ne více!!
Tento konečný majstrštyk dá boršči tu pravou chuť. Opravdu důkladně nechat povařit, paprika pak v polévce dostane tu úplně jinou a pravou chuť co má mít a dělá boršč borščem.
Nakonec zahustíme řídkou máslovou jíškou a smetanou. Smícháme a krátce povaříme.
Vyrovnáme chuťový balanc octem, a dosladíme.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.