Kultura a sport

Rychnovský lyžařský oddíl mládeže

Lubomír Veverka  08.11.2007 13:12

V Rychnově byl, zhruba od r. 1966, poměrně silný lyžařský oddíl mládeže při TJ Spartak ZEZ Rychnov, který měl včetně dospělých až 70 členů. Mladí z oddílu se zúčastňovali přespolních běhů, okresních a oblastních závodů v běhu na lyžích.

V Rychnově se konaly i veřejné závody v běžeckém i sjezdovém lyžování. Byla to vždy významná sportovní událost s hojnou účastí diváků. Průběh závodů se vysílal městským rozhlasem – legendárním hlasatelem panem Slabým. Mezi závodníky, účastníky našich závodů, byli i pozdější reprezentanti ČSR. V oddíle jsme měli vynikající závodníky např. Vladimíra Zemína, Petru Vacardovou, Ivanu Gořčíkovou. Již tenkrát se "platilo" za přestupy.

Za přestup Vladimíra Zemína do TJ ELITEX jsme obdrželi lyžařské vosky.

Díky pochopení a podpory TJ ZEZ Rychnov měl oddíl možnost zajíždět autobusem ZEZU na závody v kraji a na soustředění do Krkonoš. Před závody pomáhali mazat lyže rodiče. Bylo to vždy časově náročné. Dospělí se zúčastňovali přespolních běhů jako Jizerská padesátka a jiných lyžařských závodů. Našimi členy byli i čekatelé Horské služby JH. Na vzniku a činnosti oddílu měl největší zásluhu Jindra Kurfiřt.

Přiložená fotografie je z lyžařského přespolního běhu Severočeského poháru, který pořádal TJ Slovan Varnsdorf v středisku Jedlová dne 21. 10. 1982. Fotografie je zajímavá i tím, že mezi našimi závodníky je i nynější 1. místostarosta Jablonce nad Nisou.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.