Kuřecí prsa pod peřinkou
Suroviny :
4 kuřecí prsíčka, 1/2 kg drůbeží nebo míchané sekané, 4 plátky plátkového sýra, 4 plátky šunky, 1/2 dcl oleje, sůl, pepř
Pracovní postup:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na olejem vymazaný pekáček. Každou porci přikryjeme plátkem šunky a kopečkem běžně ochucené sekané tak, aby bylo maso zakryté, pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby. Před dopečením položíme na každou porci plátek sýra a necháme ho mírně roztavit. Podáváme s bramborovou kaší.
Obměna:
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, okmínujeme, potřeme rozdrceným česnekem a položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku syrového kysaného zelí a zakryjeme peřinkou ze sekané. Pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme do trouby zapéct. Ke konci pečení mírně podlijeme vodou. Podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem.
Klobásové koláčky
Suroviny
350 g hladké mouky, 250 g margarínu, 2 dl kysané smetany, domácí klobása, tvrdý sýr, sůl
Pracovní postup
Z mouky, margarínu a ze smetany vypracujeme těsto a necháme ho odstát 12 hodin. Těsto rozválíme na sílu 3 až 4 mm. Vykrajujeme kolečka, která potřeme rozšlehaným vejcem, osolíme a poklademe na suchý plech. Na každé těstíčko položíme kolečko klobásy a opět potřeme vejcem. Ze zbytků těsta vykrajujeme malé hvězdičky a klademe je do středu klobásy. Opět potřeme vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme