Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  07.03.2008 15:46
Velikonoční ďábelská vejce.
Původní kuchyní tohoto receptu je Dánsko
Suroviny:

4 velká vejce, 2 malé lžíce dijonské hořčice, ½ lžičky soli, pepř, tabasco podle chuti,
1-2 polév. lžíce jogurtu, petržel, malá rajčata, malé okurky
Příprava:
Vejce uvařte natvrdo. Ze začátku vejce ve vodě rolujte aby žloutek po uvaření ležel uprostřed vejce. Uvařená vejce vychlaďte, oloupejte je a rozřízněte podélně na poloviny. Žloutky opatrně vyjměte z polovin vajec a rozetřete je s hořčicí, solí, pepřem, tabascem a jogurtem. Touto hmotou naplňte půlky bílků, buď pomocí sáčku nebo lžící.
Ozdobte petrželí a podávejte s malými okurkami, rajčaty a žitným chlebem.
Tip: Místo sáčku na zdobení použijte obyčejný plastikový sáček. Naplňte jej žloutkovou hmotou, ustřihněte jeden dolní roh aby vznikl patřičně velký otvor a nastříkejte hmotu do bílků. Po použití sáček vyhoďte.

Okurkové zelí
Původní kuchyní tohoto receptu je Slovinsko
Suroviny:
5 ks salátových okurek, 1cibule, olej, hl. mouka, rajský protlak, sůl, kmín
Příprava:
Salátové okurky oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a necháme odpočinout. Mezitím si na oleji zpěníme cibulku a dáme na ni rukou vymačkané okurkové zelí, osolíme, zamícháme, přidáme kmín a 2 lžíce hladké mouky, mírně orestujeme a přiléváme vymačkanou vodu z okurek. Asi po 10 minutách je zelí měkké, ochutíme lžičkou rajského protlaku a můžeme podávat. Milovníci česneku mohou přidat jeden rozetřený strouček.
Doporučená příloha:
Šťouchané brambory a karbenátek

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.