Nebudeme vařit a dáme si něco lehčího.
Rajčatový salát s omáčkou z Nivy
500 g menších rajčat
4 listy hlávkového salátu
150 g Nivy
1 cibule
1 sklenka zakysaného mléka
Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Připravíme si 4 talířky, na spod dáme list salátu. Cibuli nadrobno nakrájíme, rajčata na osminky. Dáme na talířky, posypeme cibulí. Nivu nastrouháme a rozředíme s mlékem, mícháme se smetanou, dokud není omáčka hladká. Každou porci přelijeme a podáváme. Výborně chutná s pečivem a máslem.
Pomerančový salát se smetanou
4 pomeranče
1 pol. lžíce moučky
2 pol. lžíce likéru
1/2 kelímku smetany ke šlehání
30 g vlašských ořechů
Pomeranče posypeme cukrem a pokapeme likérem. Ušleháme smetanu a dáme navrch pomerančů a ozdobíme ořechem. Podáváme s cukrářskými piškoty.