Také Vás letní atmosféra láká ke grilování? Aby vám co nejvíc chutnalo, zkuste si naložit maso na grilování do některé z těchto marinád:
americká – olej, cibule, dijonská hořčice, worcesterská omáčka, vinný ocet, rajčatový protlak, cukr
francouzská – červené víno, olivový olej, cukr, česnek, pepř
řecká – máslo, bílé víno, citrónová šťáva, olivový olej, med, cibule, paprika, oregano
mexická – pálivé chilli papričky, česnek, citrónová šťáva, olivový olej, pepř, oregano
asijská – rajčatový protlak, česnek, med, sojová omáčka, asijské koření
Maso nechte v marinádě uležet 24 hodin a před grilováním ho nesolte. Sůl totiž vylučuje z masa vodu a na takovémto povrchu potom nemůže vzniknout karamel, který dává pokrmu zlatavou barvu.