Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  06.10.2008 18:32
Kuře nachytané na hruškách
Ingredience:
4 kuřecí stehna či čtvrtky
2 hrušky, 4 kupičky nového koření, 4 hřebíčky, skořice, zázvor, sůl, olej, bílé víno
Příprava:
Nasolená stehna opečeme postupně trochu na dobře rozehřátém oleji. Můžeme rovnou použít pekáč, ve kterém je pak dále budeme péct. Až jsou stehna lehce opečena, posypeme je trochou skořice, trochou zázvoru (šetříme kořením, má to jen vonět). Stehna vyskládáme na pekáč, ke každému přidáme kuličku nového koření a jeden hřebíček.
Dáme vyhřát troubu na cca 180°C (horkovzdušnou) a mezitím si oloupeme a vyjádříme hrušky. Rozkrojíme je na půlky či čtvrtky, ty přidáme ke kuřeti a vložíme do trouby. Pečeme cca 30 minut, pak podlijeme trochou vína a poléváme stehna po cca 5-10 minutách, až do dopečení.
Pokud se nám zdá, že by bylo málo šťávy, přidáme vodu a víno. Po upečení necháme cca 10 minut odpočinout, pokud to vydržíme, jelikož to voní vskutku náramně!
Františkánský švestkový koláč
Ingredience:
240 g hrubé mouky (nebo 120 g hrubé pšeničné a 120 g celozrnné pšeničné) 250 ml mléka, 20  g droždí, 80 g cukru, 50  g másla, 2 žloutky, špetka soli,
švestky, skořice
Příprava:
Z mléka, mouky, cukru, droždí, žloutků, másla a soli vypracujeme řídké kynuté těsto, necháme hodinu přikryté vykynout. Dortovou formu vymažeme, nalijeme do ní polovinu těsta, poklademe půlkami vypeckovaných švestek (řezem nahoru), posypeme maličko skořicí a zakryjeme druhou polovinou těsta. Necháme chvilku kynout. Pečeme 30 minut na 170 stupňů C.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.