Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  08.11.2008 23:34

Nabízíme něco podzimního, rychlého, levného, dobrého a zdravého.

Bramborová prostá miska.
Ingredience:
1 kg brambor, 1 střední kapusta, 2 lžíce sádla, sůl, kmín, špetka majoránky, 1 střední cibule, domácí škvarky na posypání
Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě s kmínem uvaříme. Slijeme je a přidáme k nim na drobno posekanou cibulku a sádlo. Kastrol přikryjeme a necháme vše na 10 -15 min. zapařit. Potom brambory rozmačkáme.
Pokrájenou kapustu uvaříme zvlášť v osolené vodě. Slijeme ji a přidáme k bramborám. Dochutíme případně solí. Podáváme v teplých miskách a posypeme škvarky.

Rok se nám pomalu krátí a my Vám nabízíme cukroví, které, pokud Vás osloví, si musíte připravit s předstihem.

Adventní perníčky
Ingredience:
50 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 25 dkg tekutého medu, 5 lžic hodně silné cezené kávy, 10 dkg Hery, 2 žloutky, 1/2 prášku do perníku, 1 lžičku sody, 1 lžíci perníkového koření
Příprava:
Z mouky, cukru, medu, kávy vypracujeme těsto, které zabalíme do alobalu a dáme na 14 dní do lednice. Jeden den před pečením do těsta zapracujeme Heru, žloutky, prášek do perníku, per. koření, sodu. Opět pořádně vypracujeme těsto a uložíme do druhého dne do lednice. Těsto vyválíme na plát silný cca 0,5 cm silný. Vypichujeme tvary, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme cca 10 minut při 160 stupních.
Necháme týden odpočinout (aby nepopraskala poleva). Pak ozdobíme bílkovou polevou.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.