Rok utekl jako voda a už se opět blíží jeho konec.
Silvestrovský lososový talíř
Recept je určen pro 16 osob, doba přípravy je cca 20 minut
Ingredience:
8 plátků celozrnného chleba
2 polévkové lžíce másla
120 g uzeného lososa, třeba Ocean Sea
200 g žlutého cukrového melounu
1 cibule šalotka
1 kávová lžíce strouhaného křenu
šťáva a oloupaná kůra ze 1/4 limetky
sůl, pepř
kopr na ozdobu
Příprava:
Z toustového chleba vykrájíme vždy 2 kruhy o průměru cca 5 cm a namažeme je tenkou vrstvou másla. Obložíme kousky uzeného lososa. Do misky si připravíme žlutý meloun, který zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Obojí smícháme s křenem, trochu limetkové šťávy a kůry, osolíme, opepříme dle chuti. Na kousky lososa rozdělíme malé množství melounové salsy a ozdobíme snítkami kopru. Pak už jen jucháme!