Ďábelské filé
Ingredience:
600 g rybího filé
lžíce plnotučné hořčice
mletý pepř
1 paprikový lusk
lžička oregána
2 lžíce olivového oleje
lžíce jemné strouhanky
citrón, petrželová nať
Příprava:
Paprikový lusk očistíme a současně s petrželovou natí ho jemně nasekáme. Přidáme hořčici, oregáno, olej a pepř a vzniklou směsí potřeme porce filé, vložíme je do pekáčku s trochou oleje, posypeme strouhankou a v troubě upečeme.
Při podávání rybu ozdobíme plátkem citrónu a jako vhodnou přílohu můžeme podávat brambory, bramborové hranolky, krokety nebo pečivo
Houskové knedlíky se švestkovými povidly
Ingredience:
knedlíky houskové, zbylé od oběda, trochu másla, švestková povidla, voda
Příprava:
Do hrnce vlijeme vodu, aby se nedotýkala zespodu pařáčku, který posléze do hrnce vložíme. Vodu přivedeme k varu a na pařáčku ohřejeme na plátky pokrájené houskové knedlíky. Dáme na talíř, potřeme silnou vrstvou švestkových povidel, která jenom jemně pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme s čajem z jemných bylinek, vlastnoručně v létě nasbíraných a usušených (mateřídouška, lipový květ, sedmikráska, maliníkový list apod.)…
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |