Prý už rostou. Tak nějaké rychlé recepty.
Houbařská rozjezdovka
Ingredience:
300 g čerstvých hříbků, 3 stroužky česneku, 1 feferonka, 2 PL oleje, 2 PL másla, kmín, mletý pepř, sůl.
Příprava:
Očištěné hříbky pokrájíme nadrobno. Rozmačkáme česnek a nadrobno nasekáme feferonku bez jádřinců. Na pánev dáme lžíci oleje a všechno máslo, rozehřejeme, vložíme česnek, feferonku a kmín, lehce osmahneme a hned přidáme hříbky, promícháme a na středním ohni asi 5 minut smažíme. Teprve pak opepříme podle chuti a osolíme. Vedle na lžíci oleje osmažíme po jedné straně 6 plátků chlebíčkové veky, na opečenou stranu navršíme směs a můžeme volat ke stolu.
Houbová omeleta
Ingredience:
400 g hub, 4 vejce, 100 g másla, sůl
Příprava:
Celá vejce rozšleháme, osolíme, vlijeme na pánev s rozpuštěným máslem. Za stálého míchání necháme srazit, do středu dáme podušené houby a omeletu zabalíme. Podáváme s bramborem a salátem.