Jogurtové řezy s ostružinami
Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 2 PL kakaa, 2 vejce, 200 g bílého jogurtu - vše sešlehat a nalít na vymazaný a moukou vysypaný plech. Péci cca 20-25 minut na 180 stupňů.
Tvarohové těsto: 10 PL bílého jogurtu, 150 g tvarohu, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, půl prášku do pečiva – smíchat, nalít na upečený ještě teplý korpus a dát zapéct na dalších cca 20 minut. Vychladlý moučník poklást proslazenými ostružinami, na ně navrstvit 2 ušlehané
Ramy cremefine na šlehání. Chladit v lednici, těsto krásně zvláční.
Dvoubarevná buchta z cukety s ovocem
Těsto: 2 hrnky nastrouhané cukety, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, ½ hrnku oleje, 1 celé vejce, 1 prášek do pečiva, 2 malé lžičky sody, 2 lžíce kakaa. Vše v míse smícháme a nalijeme na pekáč (lze také odebrat polovinu světlého, ještě neobarveného těsta, dát ho po lžících na plech, do druhé půlky přidat kakao a vyplnit lžící prázdná místa na plechu).
Krém: 250 g tvarohu, 2 zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 100 g cukru moučka (stačilo by i méně-podle chuti), 1 vanilkový puding bez vaření, 3 PL rumu - ušlehat a natřít. Sypat různým ovocem – třeba nakrájenými čerstvými broskvemi, ananasem, jablky a rybízem. Polít čirým dortovým želé.