Široké nudle s lilky a rajčaty
Ingredience:
500 g lilků, sůl, 500 g rajčat, 250 g širokých nudlí, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku,
čerstvě mletý černý pepř, 1 svazek sekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu
Příprava:
Lilky omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Silně osolíme. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 30 min. stát, aby pustily vodu.
Mezitím spaříme rajčata, oloupeme, rozpůlíme a pokrájíme na kostičky. Nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu.
Plátky lilku opláchneme a osušíme. Pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 2 min. Česnek oloupeme, prolisujeme na lilky a krátce pečeme společně. Přidáme rajčata. Osolíme a opepříme a dusíme na středním ohni 5 - 7 min.
Nudle scedíme. Narovnáme na talíře, obložíme zeleninou a posypeme bazalkou a sýrem.
Široké nudle se žampiony
Ingredience:
250 g celozrnných širokých nudlí, sůl, 1 cibule, 250 g žampionů, 2 lžíce oleje, pepř,
1 lžíce sekané bazalky, 1 bal. světlé hotové omáčky v prášku, 75 g strouhaného ementálu,
50 g vařené šunky, 1-2 lžíce bílého vína, špetka muškátového oříšku
Příprava:
Nudle uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nasucho otřeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony a cibuli osmažíme na rozehřátém oleji, okořeníme pepřem a bazalkou a vmícháme vařené široké nudle.
Omáčku v prášku rozmícháme podle návodu na obalu a necháme krátce povařit. Poté vmícháme strouhaný ementál a šunku pokrájenou na úzké nudličky. Omáčku okořeníme bílým vínem, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem a podáváme k těstovinám se žampiony.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |