Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  16.11.2009 15:00

Brambory pečené se špenátem a ricottou                                                                                                                     

Pokud nechcete brambory předpékat, stačí je povařit - podle velikosti 15-20 minut, nechat mírně vychladit a dále pokračovat podle receptu. Kdo má rád bramborová jídla, toto je skutečně pochoutka.

Ingredience:
6 větších brambor
200 - 250 g čerstvého špenátu
1 PL olivového oleje
1 středně velká cibule
130 g sýra ricotta
sůl, černý mletý pepř
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
50 - 70 g anglické slaniny,
nakrájená pažitka nebo čerstvý rozmarýn (možno i sušené).

Příprava:
Řádně omyté a osušené brambory propícháme vidličkou, vložíme na plech a v předem vyhřáté troubě asi na 220 °C pečeme kolem 3/4 hodiny.
Mezitím umyjeme špenát, odstraníme stonky a krátce povaříme v malém množství vody asi 1-2 minuty. Přecedíme a jemně nakrájíme.
Olivový olej zahřejeme na malé pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli a na mírném ohni smažíme 3-5 minut společně s anglickou slaninou nakrájenou na jemné proužky.
Mírně vychladlé brambory podélně rozpůlíme, a lžičkou vydlabeme upečenou bramborovou hmotu, dáme do mísy.
Přidáme nakrájený uvařený špenát, smaženou cibuli s masem i s tukem z pánve, ricottu, špetku strouhaného muškátového oříšku, sůl, pepř, čerstvé nebo sušené bylinky. Vše důkladně promícháme, touto směsí naplníme vydlabané brambory, plech vyložíme alobalem, poklademe naplněnými bramborami a ještě asi 20-25 minut necháme zapéct. Podáváme ihned.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.