Plněné vaječné plachetnice na salátovém moři
Ingredience:
5 vajec,
1 hlava ledového salátu či obyčejného salátu,
majonéza,
1/2 vrchovaté lžička plnotučné hořčice,
1/2 sardelky či sardelové pasty
Příprava:
Vejce uvaříme a necháme vychladnout.
Oloupeme je a rozpůlíme. Opatrně vydloubneme žloutky do mystičky, ve které budeme připravovat kapitánské můstky, tak abychom co nejméně poškodili bílky. Zbylé bílky naaranžujeme na velký talíř, na kterém jsme předtím vymodelovali ze salátu zelené moře.
Kapitánské můstky: Vydlabané žloutky smícháme s majonézou, sardelovou pastou a s plnotučnou hořčicí. Vše vymícháme do jemna, aby zmizely hrudky žloutků a "kydáme" lžičkou na půlky bílků do děr po žloutcích.
V případě, že nemáme až takový hlad a nechvátáme a chceme mít dokonalé plachetnice dozdobíme stožárem z okurky či papriky (oboje čerstvé ne zavařené). Plachtu uděláme z plátku tvrdého sýra. Osazenstvo lodě doplníme z oblíbených bylinek.
Při pojídání nezapomeneme konzumovat i mořské vlny.
PS: Stožáry neděláme moc vysoké, aby se nám plachetnice vešli do pusy. Dobrou chuť.
Doporučená příloha:
bílé víno a chléb
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |