Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  09.05.2010 22:37

Sladká ryba, dobrá ryba Pořád dokola slyšíte, že mořské ryby jsou nejzdravější? V pořádku, ale nezapomínejte proto na jejich sladkovodní kolegyně. Stejně tak totiž obsahují snadno stravitelné bílkoviny, mastné omega-3 kyseliny, minerální látky a vitaminy A, D a dokážou nás chránit před onemocněním srdce a cév. Vzhledem k obsahu důležitých živin by měly být součástí našeho jídelníčku. Dopřejte si je tedy aspoň jednou týdně. Máte-li snad nedostatek nápadů, jak je upravit, podívejte se na www.rybadomaci.cz, kde najdete velké množství chutných receptů.

Pstruh v hořčičné omáčce
Ingredience: Pro dva lidi asi půlkilové dva čerstvé pstruhy. Olivový olej, máslo, trochu dijónské hořčice, lžička zakysané smetany, lžíce citrónové šťávy, sůl, čerstvý salát.

Příprava: Na větší litinové pánvi rozpálíme trošku olivového oleje, přidáme kousek másla. Ryby osušíme a pečeme do zlatova po obou stranách. Teprve potom je osolíme. Do tuku v pánvi přidáme trošku dijónské hořčice, lžičku zakysané smetany, lžíci citrónové šťávy. Zamícháme a necháme provařit. Vznikne báječná omáčka. Není jí moc…tak právě ke dvěma pstruhům. Podáváme s čerstvým salátem.


 


 






Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.