Blíží se konec školního roku, tak bychom mohli dětem udělat nějakou dobrotu.
Čokoládový nákyp
Ingredience:
70 g másla, 70 g cukru krupice, 70 g polohrubé mouky, 70 g tabulkové čokolády, 250 ml mléka, 3 vejce
Příprava:
V kastrůlku na mírném ohni rozehřejeme máslo a čokoládu. Pak přidáme polohrubou mouku, zalijeme mlékem a mícháme na hladké těsto. Hmotu mícháme na ohni tak dlouho, až se lžička oddělí. K vychladlému těstu přimícháme žloutky, cukr a pevný sníh ze 3 bílků. Nákyp pečeme ve vymazané tukem a vysypané formě jemnou strouhankou asi 30 minut.
Po mírném vychlazení nakrájíme na čtverce a podáváme na talíři zdobené šlehačkou.
Plněná jablka
Ingredience:
12 jablek, 3 lžíce ovesných vloček, 2 lžíce krystalového cukru, 1 bílý jogurt
Příprava:
Ovesné vločky opražíme na teflonové pánvi. Přidáme k nim cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ještě do teplých vloček s cukrem přidáme jogurt a promícháme. Směsí naplníme jádřinců zbavená jablka, poskládáme je do vymazané mísy a pečeme asi 20 minut.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |