Borůvkový koláč s mandlemi a tvarohem
Křehké těsto:
300g hladké mouky
2 rovné lžičky kypřícího prášku
100g cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
100g vychlazeného másla
Na ozdobu:
400g tvarohu
125g cukru
trochu strouhané citrónové kůry
2 balíčky vanilkového cukru
1/2 balíčku vanilkového pudinku
250ml smetany ke šlehání
po 200g borůvek a malin
Příprava:
Mouku smícháme s kypřícím práškem. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, vajec a na vločky nakrájeného vychlazeného másla rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalené do fólie je chladíme asi 30 minut.
Troubu předehřejeme. Na vymazaném plechu vyválíme z těsta plát.
Utřeme tvaroh, citrónovou kůru, cukr a pudinkový prášek. Ušleháme smetanu a zamícháme ji do krému. Ovoce opláchneme, případně přebereme a vmícháme do krému. Těstový plát potřeme krémem a pečeme asi 25 minut.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |