Nabízíme vám tři recepty na zeleninu al forno, vše je moc dobré.
Zucchini al forno - Pečené cukety.
Ingredience:
18 malých cuket po délce rozkrojených napůl, 3 stroužky česneku nahrubo posekané,
sůl a pepř, 4 lžičky semínek koriandru, olivový olej, 1 svazek čerstvého tymiánu - lístky Příprava:
Předehřát troubu na 220°C. V hmoždíři utlouct česnek se solí a semínky koriandru.
Do pekáčku poskládat cukety řeznou stranou nahoru. Posypat směsí z hmoždíře. Lehce pokapat olejem a dobře ochutit. Péct asi 15 minut dozlatova a až jsou cukety propečené.
Sedano al forno - Pečený celer.
Ingredience:
2 celery (asi 450g) oloupané a nakrájené na klínky, 1 malý svazek tymiánu – lístky,
1 palice česneku rozebraná na dílky, oloupaná a posekaná; sůl a pepř, 1 citron rozkrojený na 6 klínků pro podávání Příprava: Předehřát troubu na 220°C. Do mísy vložit celer s ostatními ingrediencemi. Dobře promíchat. Rozložit na olejem vymazaný plech a volně přikrýt alobalem. Péct asi 10 minut, sejmout alobal, otočit klínky a péct dalších asi 20 minut. Podávat s citronem.
Pomidorini al forno - Pečené větvičky třešňových rajčátek.
Ingredience:
1,5 kg třešňových rajčat na větvičkách, 3 lžíce olivového oleje, 1 svazek snítků čerstvého tymiánu, 3 stroužky česneku na tenké plátky nakrájené, sůl a pepř
Příprava:
Předehřát troubu na 200°C. Větvičky rajčat vložit do olejem vymazané zapékací misky. Nahoru nasypat tymián a česnek. Vše pokapat olejem a ochutit. Péct asi 20 minut.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |