Rychlé medovníčky
Rozpis:
500 g hladké mouky, 125 g másla, 190 g moučkového cukru, 3 PL medu, 2 vejce, 1ČL mleté skořice, 4 roztlučené hřebíčky, 1 ČL jedlé sody
Postup:
Na válu vše smísíme a vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme je na plát asi 1 cm silný a vykrajujeme z něj rozmanité tvary. Klademe je na vymazaný plech, potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova. Upečené potřeme polevou a zdobíme rozinkami, oříšky a mandlemi. Tyto medovníky neztvrdnou.
Měkké perníčky
Rozpis:
400 g hladké mouky, 160 g mletého cukru, 60 g vlahého tuku, 2 celá vejce, 2 PL řídkého (nikoli teplého) medu, 1 ČL jedlé sody, 1 ČL perníkového koření poleva: 1 bílek, asi 150 g (podle potřeby) několikrát prosetého cukru, pár kapek citrónové šťávy, 2 PL solamylu třeme asi 20-30 minut
Postup:
Z přísad na válu vypracujeme těsto a vykrájíme z něj figurky. Ty upečeme, ale zdobíme je až na druhý den.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |