Odzkoušené perníčky
Těsto:

65 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg tekutého medu
5 dkg másla
4 vejce
2 lžičky sody
2 lžičky koření
Koření:
1 lžička skořice
3 hřebíčky
2 zrnka nového koření
1 lžička citrónové / pomerančové kůry
1 lžička anýzu
Postup: Smícháme mouku, cukr, sodu a rozdrcené koření. Přidáme med, máslo, vejce a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme 3 mm silné. Vykrajujeme perníčky, které dáváme na předem potřený plech máslem nebo na pečící papír. Pečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě 7 – 10 minut. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem. Vychladlé zdobíme bílkovou polevou dle fantazie. Poznámka:
Pečeme 2 – 4 týdny dopředu, tak aby perníčky stačily změknout. Nejlépe změknou, když k nim do krabice přidáte rozkrojené jablíčko.