Talíř
01.05.2002 20:12
Mexická omeleta pro dvě osoby
Těsto:
6 vajec
1 lžíce sekané petrželky
4 lžíce másla
sůl, pepř
Náplň:
2 lžíce oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
2-3 rajčata
4 lžíce konzervované sladké kukuřice
sůl, pepř
oregano, koriandr, tabasco
Příprava:
Nejdříve připravte náplň. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte drobně nakrájenou cibuli a česnek, osmahněte a vsypte na kostičky nakrájenou papriku, rajčata, kukuřici (popř. houby) a duste asi 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte oregano, koriandr, tabasco. Omelety připravte postupně. Vždy 3 vejce rozšlehejte s 1 lžící vody, špetkou soli a pepře a na polovině másla dozlatova opečte, ovšem neobracejte. Část ztuhlé omelety poklaďte náplní a omeletu přehněte.