Předkrm dělá jídlo slavnostní
Chceme připravit opravdu slavnostní oběd či večeři?
Nezáleží ani tak na množství a „vybranosti“ pokrmů, ale velkou roli hraje způsob, jakým jídlo podáváme. Krásně prostřený stůl udělá z každého jídla hostinu. Použijeme pěkný ubrus, stejné talíře, naleštěné skleničky, barevně sladěné ubrousky. Součástí stolu by měla být také dekorace, svícen či květina (ne moc vysoká, abychom na sebe viděli).
A když bude na začátku hostiny na základním talíři připraven předkrm, zvládneme přípravu slavnosti bez chybičky.
Sýrové roládky
Základem je plátkový sýra a šunka.
Na jednotlivé plátky sýra poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou.
Typy pomazánek:
1. máslo, tavený sýr, česnek, cibule, kapie, sůl, pepř
2. pomazánkové máslo, nasekané ořechy, tavený sýr
3. Lučina, pomazánkové máslo, kapie
4. další náplně můžeme vymýšlet podle fantazie
Ze surovin utřeme pomazánku. Na jednotlivé plátky sýra poklademe plátky šunky
a potřeme malým množstvím pomazánky. Pomazánku roztíráme pouze do střední
části plochy, aby se nám sýr dobře balil a pomazánka nevylézala ven.
Hotové roládky zabalíme do kuchyňské fólie nebo alobalu a necháme v chladničce ztuhnout.
Podáváme vcelku nebo nakrájené na dvoucentimetrové jednohubky.