Křupavá stehýnka fénixe
Ingredience:
4 kuřecí stehýnka, 2 bílky, 2 stroužky česneku, 1 lžička škrobové moučky, 0,5 lžičky mleté červené papriky, 0.5 lžičky mletého anýzu, 1 lžička soli, 100ml oleje, 1 menší hlávkový salát.
Postup: Česnek utřeme se solí, anýzem a paprikou a připravenou směs důkladně vetřeme do kuřecích stehýnek. Do kastrolu postavíme pařák, do úrovně pařáku nalijeme vodu, na pařák položíme stehýnka, za mírného varu je v páře uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Připravené bílky lehce ušleháme se škrobovou moučkou a stehýnka v nich obalíme. Opečeme v prudce rozpáleném oleji dokřupava. Salát rozebereme na jednotlivé listy, důkladně omyté necháme okapat a nařežeme na dlouhé proužky, které rovnoměrně poskládáme na mísu či větší talíř. Hotová stehýnka pak klademe na salát a pro ozdobu můžeme nakonec ještě poprášit trochou červené papriky.
Skořicové probuzení
Ingredience: 300 ml vody, 1 kávová lžička Nescafe, skořice, čerstvě nadrcený pepř, 8–10 lžiček Granka
Postup: Do hrníčku nasypeme Granko a Nescafe, zalijeme horkou vodou, přidáme mletou skořici a čerstvě nadrcený pepř a promícháme.