Co s vykoledovanými vejci?
Zapečené brambory s pomlázkovými vejci
Ingredience: 1 kg brambor, 5-10 vařených vajec, 200 g cibule, grilovací koření, sůl, olej, šlehačka, 100 ml mléka, kousek tvrdého sýra na strouhání
Postup: Studené vařené brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako vařená vejce. Cibuli pokrájíme na nudličky a na oleji ji trochu osmažíme. Do olejem vymazaného pekáčku vložíme polovinu uvařených pokrájených brambor, jemně poprášíme grilovacím kořením, poklademe vrstvou krájených vajec, přidáme cibulku, osolíme, navrch dáme druhou polovinu brambor, kterou opět posypeme grilovacím kořením nebo kořením na hranolky. Zalijeme šlehačkou rozmíchanou s mlékem a vložíme asi na 30 minut do vyhřáté trouby zapéct. Nakonec brambory posypeme strouhaným sýrem a dáme je do trouby roztavit.
Na talíři porce posypeme sekanou natí z jarní cibulky. Podáváme se zeleninovým salátem.
Salát z vykoledovaných vajec
Ingredience: Pekingské zelí, vejce natvrdo, kousek tvrdého sýra, majolka, jogurt, sůl, pepř
Postup: Zelí nakrájíme na nudličky, vejce na kostičky, sýr nastrouháme nahrubo. Vše promícháme a zalijeme zálivkou smíchanou z majolky a jogurtu v poměru 1:1. Dle chuti osolíme a opepříme.