Grilované vepřové plátky s medem
Ingredience: 4 plátky vepřové kýty nebo panenky, sůl, pepř, olej na potření roštu, 2 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 2-3 lžíce bílého vína, 2 lžíce oleje, 2 lžičky jemně pokrájeného nebo drceného sušeného tymiánu
Postup: Plátky masa lehce naklepeme, mírně osolíme, opepříme a na okrajích několikrát nařízneme. Rozložíme na rozehřátý grilovací rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany 3 minuty. Med, sójovou omáčku, víno, olej a tymián promícháme. Směsí potřeme maso a po obou stranách ještě 2 minuty grilujeme.
Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Ingredience:
300 g jablka- oloupaná, na kostičky pokrájená
120 g Hera rozpuštěná
140 g cukr krupice
280 g polohrubá mouka
1 ks prášek do perníku
2 lžíce kakaa
2 dl mléka
Tuk a mouka na vymazání formy
Postup: Rozpuštěnou Heru smícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku, prášek do perníku a kakao. Důkladně promícháme, přidáme jablka, zamícháme(obalíme jablka v těstě) a naplníme připravenou bábovkovou formu. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu, vyzkoušíme před vyndáním špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Vlažnou bábovku vyklopíme na talíř a po zchladnutí pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.