Bavte se s námi

Talíř

Marie Strnadová  04.10.2012 18:20
Kotlíkový guláš po cikánsku
Ingredience: 750 g vepřového masa (plecko nebo libovější bůček - dle chuti) 2 velké cibule, 500 g brambor, 2 papriky, sádlo, 2-3 stroužky česneku, mletá paprika, majoránka, sůl Doporučená příloha: chléb nebo jiné pečivo, na talíři posypat na kolečka nakrájenou cibulí
Postup: Cibuli nakrájíme na tenčí půlkolečka a zpěníme na sádle. Maso nakrájíme na kostky a opékáme s cibulí, až se maso „zatáhne“. Poté přisypeme mletou papriku a ještě chvíli restujeme. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, vsypeme oloupané a na kostky nakrájené brambory, posekaný česnek a majoránku a dále dusíme. Když se brambory začínají rozvářet, vsypeme také nakrájené papriky a již jen krátce dusíme. Rozvářející se brambory šťávu zahustí, takže není nutné používat mouku nebo chleba.
Pokud máme rádi ostřejší jídla, můžeme mletou papriku zčásti nahradit paprikou pálivou, případně do jídla ke konci vaření přidat drcené chilli papričky.
 
Pivní štrúdl
Ingredience: 500 g hladké mouky, 250 g ztuženého tuku, čtvrt litru piva, špetku soli, máslo na potření
Náplň: 800 g nakrájených jablek, strouhanka, cukr, skořice, 1 vejce na potření
Postup: Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme pivo a sůl a zpracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl rozválíme, potřeme máslem, posypeme strouhankou, jablky, cukrem a skořicí, stočíme, přeneseme na plech, propícháme vidlicí, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut. Po upečení potřeme máslem.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.