Vinná klobása v listovém těstě
Ingredience: 1 balení listového těsta (350 g), 300 g vinné klobásy, 100 g šunky, 1 cibule, 1 lžíce čerstvé sekané pažitky, strouhanka, trochu hladké mouky na posypání válu, 1 vejce, sezamová semínka
Postup: Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky přibližně 15×15 cm. Náplň z vinné klobásy vytlačíme ze střívka, smícháme ji s drobně nakrájenou šunkou, jemně nasekanou cibulí a pažitkou. Ochutnáme na špičce jazyka, případně dosolíme a dopepříme. Na čtverečky těsta nasypeme strouhanku, navrstvíme vrchovatou lžíci masové směsi, přeložíme do trojúhelníčku a pevně utěsníme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme na pečícím papíru při 250°C asi půl hodiny.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |