Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  01.11.2003 19:20
Maďarské plátky k podzimním plískanicím

Suroviny: 400 g vepřové kýty, 80 g cibule, 200 g sterilované nebo zmrazené míchané zeleniny, 1 kostka masoxu, 1 dl kysané smetany, 60 g oleje, mletá paprika, mletý pepř, sůl

Omytou a osušenou vepřovou kýtu rozkrájíme přes vlákno na čtyři řízky. Okrajové blány na několika místech nařízneme, aby se maso při úpravě nekroutilo, a naklepeme. Posolíme, popepříme, poprášíme mletou paprikou, pokapeme olejem a po obou stranách grilujeme (můžeme také opékat v pánvi s olejem). Cibuli rozkrájíme nahrubo, vložíme do kastrolu se zbylým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přidáme sterilovanou nebo zmrazenou zeleninovou směs, zalijeme šálkem polévky připravené z masoxu (kostku masoxu vložíme do hrnce s horkou vodou a chvíli povaříme až se kostka masoxu rozpustí) a podusíme. Když je zelenina měkká, vmícháme kysanou smetanu. Grilované plátky masa klademe na předehřáté talíře a poléváme omáčkou se zeleninou.

Podáváme s vařenými brambory.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.