Bavte se s námi

Talíř

František Chlouba  07.03.2004 10:23
Polenta se slaninou

Polenta je italská kukuřičná kaše. Dříve jídlo chudých jako u nás kaše z pohanky. Zde je zajímavý způsob úpravy tohoto tradičního pokrmu.

Suroviny: 1 l zeleninového vývaru, 400 g kukuřičné krupice, sůl, 150 g prorostlé slaniny natenko nakrájené, 2 lžíce oleje

Vývar přivedeme do varu, vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 10 minut. Potom necháme ještě při velmi nízké teplotě bobtnat na drátěné mřížce. Podle chuti osolíme, hmotu natřeme asi 4 cm vysoko na hladkou podložku a necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme na obou stranách plátky slaniny a dáme je na nahřátou mísu. Na sádle, vyškvařeném ze slaniny, rozehřejeme olej. Z krupicové hmoty nakrájíme asi 5 cm dlouhé a 3 cm široké hranolky, které po obou stranách osmažíme v horkém oleji. Polenové hranolky obložíme vypečenou slaninou. Podáváme se salátem z červené řepy nebo s okurkovým salátem.

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou

Husova 490
46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou

IČO 00262552
Bankovní spojení 963232349/0800

Telefon: +420 488 880 921
Datová schránka: fjxbbm5

Město Rychnov u Jablonce nad Nisou - idatabaze.czMěstské, obecní úřady - idatabaze.cz

Úřední hodiny

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Út8:00 – 11:0012:00 – 14:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
Čt8:00 – 11:0012:00 – 14:00

Stavební úřad

Po8:00 – 11:0012:00 – 17:00
St8:00 – 11:0012:00 – 17:00
© MěÚ Rychnov u Jabl.n.N.
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.