Drůbeží salát s hroznovým vínem
- 1 čerstvé kuře (asi 1 kg)
- 1 svazek polévkové zeleniny
- 400g salátových okurek
- 4 malá rajčata
- 1 cibule
- 250g modrého hroznového vína
- 200g ledového salátu
- 3 polévkové lžíce vinného octa
- 2 polévkové lžíce přírodní, čisté hroznové šťávy
- několik kapek javorového sirupu
- špetka bílého pepře
- 3 polévkové lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sekaného kopru
- sůl
2 l vody osolíme a přivedeme k varu. Přidáme do ní omytou polévkovou zeleninu a kuře. Přiklopíme a vaříme 40 minut. Stále odstraňujeme tvořící se pěnu. Okurky omyjeme a nastrouháme na plátky, rajčata nakrájíme na osminky. Omyté salátové listy nakrájíme. Vychladlé kuře vykostíme, stáhneme kůži a maso nakrájíme na malé kousky. Všechno dohromady pořádně promícháme a vložíme do misky. Ocet smícháme s hroznovou šťávou a sirupem, přidáme pepř, sůl a olej. Nalijeme na salát a posypeme sekaným koprem.