Ingredience: 400 g mletého hovězího masa, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 stroužek česneku, 100 g ovčího sýra, 850 g rajčat, 1 cibule, 5 lžic oleje, 1 lžička tymiánu, špetka cukru, sůl, pepř, 10 černých oliv bez pecek
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a ještě jednou důkladně prohněteme. Z hmoty vytvarujeme 12 bochánků. Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a bochánky na něm ze všech stran prudce osmažíme (asi 5 minut po každé straně). Rajčata opláchneme, zalijeme vařící vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na větší kousky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a 5 minut dusíme. Do omáčky přidáme tymián a olivy, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Biftečky podáváme s omáčkou. Jako přílohu zvolíme těstoviny nebo rýži.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |