Suroviny pro pět osob: 40 dg brambor, 10 dg hub, 1 dg másla, 5 dg krupice, 1 vejce, 1 dg tuku, 7 dg zeleniny, sůl, pepř, kmín, zelená petrželka, 1,5 l vody
Čistě oloupané brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody, přidáme sůl, kmín, pepř a uvedeme do varu. Do vařící polévky krájíme očištěné křemenáče, za stálého míchání přidáme krupici, na nudličky nakrájenou osmaženou a povařenou zeleninu, 1 syrové vejce, které dobře rozmícháme ve 2 lžících studené vody. Polévku dobře povaříme, přidáme zelenou petrželku, pro zlepšení polévky můžeme přidat polévkové koření a šťávu z pečeně.
Pozn.: dáváme-li křemenáče do vařící vody, nezčernají.
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Út | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
Čt | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 14:00 |
Po | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |
St | 8:00 – 11:00 | 12:00 – 17:00 |