Marie Strnadová
04. 07. 2008 14:45
konzervace Nevím jak konzervovat lečo, ale píšu, jak se dá konzervovat zelenina z které se lečo může lehce udělat.
Barevná směs
kategorie: konzervace zeleniny
Ingredience:
česnekové stroužky očištěné,
malé cukety nakrájené na kroužky,
červené a žluté papriky nakrájené na proužky
tvrdší rajčata nakrájená na kroužky
Do 0,3 sklenic:
1 kulička pepře,
1 malá kulička nového koření,
1 hřebíček,
1/4 lžičky hořčičného semínka,
1 malinký kousíček bobkového listu.
nálev:
4l vody,
1 1/4l octa 8%,
16dkg soli,
30dkg cukru,
60 tablet cukerinu.
Vše nalijeme do jednoho hrnce a necháme přejít varem.
Příprava:
Do sklenic nasypeme koření a rovnáme zeleninu. Minimálně tři velké stroužky česneku, ale může se dát i víc. Cukety,rajčata a papriky proložit na střídačku. Vše zalijeme horkým nálevem a sterilizujeme na 85°C maximálně 15 minut.
Reagovat